Engelska kakor med blockchoklad
(ca 40 st)
100 g smör
1½ dl socker
1 ägg
1 dl sötmandel (ca 65 gr)
100 g mörk blockchoklad
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk mald kanel
Rör smör och socker. Tillsätt ägget. Hacka mandeln och blockchokladen och rör ner tillsammans med vetemjölet, blandat med bakpulver och kanel. Klicka ut kakorna på smord plåt. Grädda i ugn, 200 grader, 10 min.
100 g smör
1½ dl socker
1 ägg
1 dl sötmandel (ca 65 gr)
100 g mörk blockchoklad
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk mald kanel
Rör smör och socker. Tillsätt ägget. Hacka mandeln och blockchokladen och rör ner tillsammans med vetemjölet, blandat med bakpulver och kanel. Klicka ut kakorna på smord plåt. Grädda i ugn, 200 grader, 10 min.