Favoritgifflar med apelsinmarmelad
(46 st)
100 g smör
1½ msk socker
1 ägg
30 g jäst
1 dl grädde
5½ dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning:
Apelsinmarmelad
Pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Rör smör och socker poröst och rör sedan ner ägget. Rör ut jästen i grädden och blanda ner det också. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta hastigt ihop degen.
Kavla ut 2 runda eller fyrkantiga kakor och sporra ut 8 snibbar (som tårtbitar) ur varje kaka. Lägg en klick marmelad på varje snibb. Rulla ihop (börja i den breda sidan av snibben) och forma till gifflar. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 40 min.
Grädda i 275 grader ca 5-6 min.
100 g smör
1½ msk socker
1 ägg
30 g jäst
1 dl grädde
5½ dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning:
Apelsinmarmelad
Pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Rör smör och socker poröst och rör sedan ner ägget. Rör ut jästen i grädden och blanda ner det också. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta hastigt ihop degen.
Kavla ut 2 runda eller fyrkantiga kakor och sporra ut 8 snibbar (som tårtbitar) ur varje kaka. Lägg en klick marmelad på varje snibb. Rulla ihop (börja i den breda sidan av snibben) och forma till gifflar. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 40 min.
Grädda i 275 grader ca 5-6 min.