Saffranscupcakes
(ca 12 st)
3 ekologiska ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vanlijsocker
100 g smör
½ g saffran (en påse)
1 dl vispgrädde
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt + 1 msk ljus rom (valfritt)
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
Strössel till garnering – eller bara pudra med lite malen kanel
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret med saffranet, rör i vispgrädden och låt koka upp. Blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
Smaksätt med rom.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
Grädda i 175 grader 15-20 min.
Frosting:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Bred frostingen på kakorna och garnera med strössel (eller kanel).
3 ekologiska ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vanlijsocker
100 g smör
½ g saffran (en påse)
1 dl vispgrädde
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt + 1 msk ljus rom (valfritt)
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
Strössel till garnering – eller bara pudra med lite malen kanel
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret med saffranet, rör i vispgrädden och låt koka upp. Blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
Smaksätt med rom.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
Grädda i 175 grader 15-20 min.
Frosting:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Bred frostingen på kakorna och garnera med strössel (eller kanel).