Skorpor, italienska, med nötter
(ca 50 st)
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk stött anis
1 hg hasselnötter eller sötmandel
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
Rör ihop smör och socker och tillsätt äggen, ett i taget.
Mal mandeln (eller nötterna) blanda med mjöl, anis, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Arbeta samman degen på bakbordet till en tjock avlång rulle. Lägg rullen på bakpapper på plåt, platta till den så att den blir 8 cm bred och grädda i 200 grader 30 min.
Låt rullen svalna så denblir ljummen, skär den med vass kniv i 2 cm breda skivor. Dela skivor-na på längden och torka i samma ugnsvärme i 10 min.
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk stött anis
1 hg hasselnötter eller sötmandel
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
Rör ihop smör och socker och tillsätt äggen, ett i taget.
Mal mandeln (eller nötterna) blanda med mjöl, anis, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Arbeta samman degen på bakbordet till en tjock avlång rulle. Lägg rullen på bakpapper på plåt, platta till den så att den blir 8 cm bred och grädda i 200 grader 30 min.
Låt rullen svalna så denblir ljummen, skär den med vass kniv i 2 cm breda skivor. Dela skivor-na på längden och torka i samma ugnsvärme i 10 min.