Strasskringlor
200 g smör
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
Rör smöret smidigt, sikta i florsocker och vaniljsocker och rör riktigt poröst. Tillsätt mjölet lite i taget och tag sedan upp degen på bakbordet och arbeta den så att den blir lätt att hantera.
Rulla ut längder tjocka som en penna och forma kringlor (eller gör längderna fingertjocka och skär som korta pinnar). Grädda i 175 – 200 grader i mitten av ugnen ca 10 min.
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
Rör smöret smidigt, sikta i florsocker och vaniljsocker och rör riktigt poröst. Tillsätt mjölet lite i taget och tag sedan upp degen på bakbordet och arbeta den så att den blir lätt att hantera.
Rulla ut längder tjocka som en penna och forma kringlor (eller gör längderna fingertjocka och skär som korta pinnar). Grädda i 175 – 200 grader i mitten av ugnen ca 10 min.