Styrelsemöte 2012.01.15

Styrelsemöte 2012.01.15, kl 17:00

Lokal: Hos Carola, Bleckurbacken 8 (Bergviksgården)

Protokollet sammanställt av: Carola

Närvarande: Tommy Nivrén, Doris Carlsson, Christina Alm, Lars Palm, Carola von Walter

§ 1

Ekonomi

På kontot finns just nu 1433:-.
Intäkt december månads bystugedans: Entré 2 220:- (37 pers x 60) och fika 925:-. Därav går 925:- till spelmanslaget (37 pers x 25) – resultat 2 220:-.
Det lotteri som Mait arbetat med och som också ska ge intäkter till bystugan, är nu startklart. Försäljningen av lotter startar i samband med klabbefesten 4 februari.

§ 2

Underhåll / reparationer

Lägenheten: Ytterlampan på gaveln mot lägenheten är trasig – glödlampan ska bytas. Ytterlampa till lägenhetens ytterdörr ska också monteras – kabeln är framdragen, men lampa och lampfäste saknas. Lars P åtgärdar själv båda lamporna eller kontaktar någon annan som gör det.
Duschavloppet i lägenheten luktar mögel. Tommy och Lars P åtgärdar.

§ 3

Bystugedanserna

Fredag 3/2 startar vårens danser. Följande datum är 2/3, 30/3 (eftersom påsken kommer i vägen) och 4/5. Funktionärer anmälda hittills: 3/2 – Carola och Marie H, 2/3 – Christina A, Lene och Lars P.

§ 4

Musik vid Siljan

Tommy och Carola har varit på samverkansträff mellan MvS-arrangören (Musik i Dalarna) och arrangörerna ute i bystugorna och konsertlokalerna. Vi fick med oss många idéer från andra bystugor, som brukar ordna en mängd aktiviteter runt danserna – försäljning, bakning i bagarstugor osv.

Vi resonerade runt vår målgrupp (medelålders och uppåt, från mellansverige) och vad de vill ha. Det MvS ska fokusera på i år (och som de tror att målgruppen vill ha) är lokal/regional förankring , både i musikval och i övriga arrangemang. Vi ska leta fram (och lyfta fram) gamla traditioner, gamla historier och bilder från byarna och från tidigare MvS-arrangemang.   

Marknadsföringen ska förbättras i år – flaggor, affischer vid varje evenemangs¬lokal, en central informationsplats (t ex informationskiosk, MvS-café) i varje kommun etc.

Styrelsen resonerade runt årets MvS-dans den 1 juli och vad vi kan förbättra. Kan vi ordna bagarstuga för familjer på eftermiddagen före dansen, försäljning eller loppmarknad utanför bystugan, utställning med bilder och berättelser från Ovanmyra förr etc?

Ev kommer vi att samarbeta med Bingsjö runt Workshops som de arrangerar inom MvS. Lars P har kontakterna.

§ 5

Samverkan inom Boda - Ovanmyra

Förra året krockade några kulturevenemang inom Boda och Ovanmyra, det ska vi undvika i år. Tommy från oss, Gunnar Brandin från Boda Hembygdsförening och Björn Gustavsson, som ordnar konserter i Ovanmyra Missionshus har träffats för att samordna kalendrarna.  Vi skulle också kunna samarbeta mer och marknadsföra oss tillsammans – det blir nästa steg.

§ 6

Årsmötet

Söndag 19/2 kl 15 har vi årsmöte i bystugan. Tommy ordnar kallelse/affisch, Carola ordnar verksamhetsberättelsen, Doris är redan klar med bokslutet och skickar det till Karin Eriksson för revision. Vi bjuder på kaffe med hembakt äppelkaka.
Till styrelsen ska en suppleant väljas – vi har ett namn på gång som Lars P kontaktar. Vi behöver också hjälp med valberedningen.

§ 7

Nästa styrelsemöte

Nästa styrelsemöte är inte bokat än. Tommy, som är den som befinner sig längst bort under veckorna, kollar i sin kalender och återkommer. Det vi ska prata om då är bl.a. energiåtgärder i bystugan och planering av pubkvällar och hjulskiftesdag.

 Skriv ut