Styrelsemöte 2012.04.15

Styrelsemöte 2012.04.15, kl 16:00

Protokollet sammanställt av: Carola

Närvarande: Tommy, Doris, Lars, Mait, Christina,

§ 1

Ekonomi
I kassan just nu ca 5’. Två räkningar på vardera ca 5’ ska betalas. Sedan tillkommer vår vinst från Puben och betalning från två uthyrningar. Nettot från klabben osäker – vi saknar en blankett från klabbegruppen.

§ 2

Underhållsfrågor
Avloppet i lägenheten är inte åtgärdat än. Takpannorna på taket till lägenheten och på taket till bystugeentrén siktar vi på att åtgärda på städdagen i maj. Fönstren tvättar vi också i maj, liksom köksfläkten som också behöver en ordentlig genomgång.

§ 3

Investeringar på längre sikt
Energiåtgärder som vi diskuterade:
Att sänka takhöjden och isolera, ska vi räkna på.  Ca 112 kvm x ca 200:-.

Likaså vad vi uppnår om vi installerar en luftvärmepump – en åtgärd som är mer lämplig om vi har värme på hela tiden. Nu har vi värmen helt av i stora och lilla rummet, hallen och kapprummet i källaren mellan uthyr­ningarna. Värme är på enbart där det finns vattenledningar. Vad vi skulle behöva är att snabba upp varje uppvärmning, ex en vedkamin el likn.

Belysningen i stora salen går att förbättra med ledbelysning.

Väggarna kan målas och ge ett ljusare och fräschare utseende.

Vi räknar på åtgärder och presenterar förslag till plan för byborna.

§ 4

Aktiviteter under våren
Bystugedansen 4 maj. Els Doekes, holländsk musiklärare och stor anhängare av spelmansmusik och polskadans, har bett att få vara med på dansen. Vi pratar med spelmanslaget och frågar om hon kan ha en egen spelstund i danspausen. Ett spelmanslag från Malungs Folkhögskola kommer ev också med. Vi bör förlänga dansen till kl 24, för att hinna med att medverkande. Det är dessutom marknadsfredag, vi kan alltså vänta ca 70 dansare.

Midsommar och kransbindning. Löper som vanligt.

Musik vid Siljan 1 juli. Musik i Dalarna som arrangerar, har utlovat material för lokal marknadsföring och har också bett bystugorna att satsa på egna utställningar om byn. Andra bystugor ordnar försäljning i samband med dansen och får bra intäkter. Vi tar beslut på städdagen den 13 maj.

 Skriv ut