Styrelsemöte 2018.08.26

Styrelsemöte 26 augusti 2018

Närvarande: Tommy, Sanna, Doris, Mait, Lynn, Annika och Torbjörn Lindquist

1. Tommy blev vald till ordförande.

2. Sanna blev vald till sekreterare.

3. Doris redogjorde för ekonomin. 55 616 kr finns på kontot.

4. Föregående protokoll – godkännes.

5. Musik vid Siljan – 11 500 kr plus men 5000kr ska betalas till Boda Spelmanslag när vi får räkningen. Doris har inte hört från föreningen som sköter Musik vid Siljan och avvaktar om de skall ha en betalning från oss.

Vi var ju inte med i annonsbladet och vi undrar varför? Tommy kollar sina mejl och hittar ett mejl där vi ska fylla i hur många som kom etc. Tommy skulle ha skickat in ett underlag till annonseringen.

6. Diskuterade skyltar runtom bystugan. Privat tex för Josefin. Doris beställer skyltar som vi sätter upp.

7. Lynn frågar sin man Jonas om han vill eller om han känner någon som skulle vilja vara med i valberedningen. Lynn meddelar via mejl.

8. Takarbetet är avslutat 7800 kr och den räkningen ska betalas. Han meddelade att en större lucka kommer att krävas så småningom.

9. Fuktskadan vid trappen till källaren. Det är en gammal skada som inte har blivit helt åtgärdad. Ute har en slang blivit installerad som leder bort vattnet. Inomhus har inget hänt. Mait pratar med Måg Hasse Eriksson.

10. Arkivet – jaktlaget vill hyra plats. De är här och mäter för att se om det passar. 1200 kr kostar det att hyra arkivet, det

vore bra om det stod på prislistan på webben. Solberga samfällighet, Vägföreningen och Jordägarna hyr arkivet för tillfället.

11. Det finns en kopiator i arkivet, fungerar den? Används den? Det finns också kyl/frys som vi inte vet om den fungerar. Mait kollar med Leif om det är hans.

12. Fredagsdanser – 7 september, Sanna, Annika och en till Sanna frågar Annette och Kristina, 5 oktober (marknads dans) Sanna. Annette och Kristina, 2 november Mait plus ?, 7 december Brandin?. Doris lägger fram förslaget att vi kanske skulle ta kontakt med spelmanslaget för att se om vi skulle kunna dela på bakning etc. Sanna kontaktar Boda Spelmanslag för att se om vi kan träffas angående fredagsdanser. Sanna lägger ut på Facebook och Instagram.

Det behövs tre stycken på varje dans som skall vara närvarande plus att det ska bakas etc. Annika och Sanna erbjuder sig att baka till dansen den 7 september.

13. Pubkväll 15 september – Lynn är inte hemma den kvällen men hjälper gärna till med matlagning. Pub kväll – snittar med något gott i, chillicon carne, bröd, salad – grön salad och pizza salad. Äppelkaka m vaniljsås och kaffe. Affischer ska i brevlådor 31 aug/1sept och sista anmälningsdag 11 september.

14. Övrigt – vi får se till att saker som tas upp på styrelsemöten blir av. Tex takpannor som ska bytas.

Josefin har skrivit till Mait angående brummande etc. i huset. Vi ber Josefin skriva ner lite närmare när och vad som händer.

Josefin, Elisabet och Roger hjälper gärna till vid olika tillfällen.

Titta igenom föregående protokoll för saker som skall åtgärdas.

Vi gör en att göra lista som vi kollar av vid varje styrelsemöte.

Vi välkomnar Annika och Torbjörn till styrelsen.

15. Vi mejlar angående pubkvällen och träffas om det behövs veckan innan.

Nästa styrelsemöte – söndag 21 oktober kl. 17.00 i bystugan.

16. Mötet avslutas

 Skriv ut