Styrelsemöte 2018.10.21

Styrelsemöte 21 oktober 2018

Närvarande: Mait, Lynn, Sanna och Tommy.

Ursäkter: Doris, Annica och Torbjörn

1. Ordförande är Tommy.

2. Sekreterare är Sanna.

3. Ekonomi – Doris är inte här idag så ingen ekonomisk rapport.

4. Föregående protokoll – Mait har pratat med Måg Hasse Eriksson om fuktskadan. Han ska åtgärda fuktskadan och Anders ska röja färdigt.

5. Boda Spelmanslaget har svarat via sms angående danskvällarna. Tommy läste upp det. Gunnar Brandin är med på mötet som representant från Hembygdsföreningen. Han har tittat på möjligheter att några andra ska ta över fikat. Hembygdsförening är intresserad av att danserna fortsätter.

Gunnar Brandin vill gärna veta ett snitt på inkomster på danserna under de senaste åren. Inte Musik vid Siljan. Vi diskuterade olika varianter att eventuellt dela på danserna. Han har pratat med Vikarbyns Lilla Spelmanslag, Sportklubben, Hembygdsföreningen om de eventuellt skulle vara intresserade.

Bidraget från Kulturens kommer försvinna om vi inte står som huvudansvarig för danserna. Något att tänka på.

Det finns en hel de att fundera på, hur skulle danserna fördelas, vem handlar, hur delar man vinsten m.m? Vi får diskutera vidare och prata med Gunnar Brandin när vi har kommit till något beslut.

6. Skyltar till bystugan – Doris har skickat runt förfrågan om skyltarna men eftersom Doris inte är här vet vi inte om de är beställda.

7. Tyvärr kan Lynns man inte vara med i valberedningen. Letandet fortsätter.

8. Värdar till 2 november dansen är det Mait och hon ska fråga Josefin. 7 December dansen – då behöver vi värdar.

9. Vi strök en hel del på listan - Sanna skickar ut en uppdaterad lista.

10. Pubkväll 10 november– Hamburgare med potatisklyftor eller hallomi. Tillbehör med hemmagjorda såser. Kladdkaka med grädde. Sista anmälningsdagen måndag 5 november. Sanna fixar affisch. Vi hörs via mejl eller sms.

11. Övrigt:

· Kolla med Doris angående decemberspelningens (2017) pengar. Gick det till bystugan, spelmanslaget eller till hembygdsföreningen?

· En donation med historiskt arkivmaterial från Långsvens/Gästgiveri står nu nere i arkivet.

· Mait har fått en förfrågan från Peter och Kottan om jul café andra advent, söndag 9 december. Beslutet togs att vi vill ha jul café. Då behöver vi värdar och bestämma om det blir gröt eller fika.

· Christina Alm har handarbetskvällar i bystugan.

· Erik Fallgren hyrde bystugan 12 oktober för jaktlaget.

12. Nästa möte: söndag 25 november kl. 17.00

 Skriv ut