Styrelsemöte 2019.04.24

Protokoll från Styrelsemötet den 24 april 2019

Närvarande:

Sanna Moss – Ordförande

Annica Lindquist – Sekreterare

Doris Carlsson – Kassör

Pernilla Tärnström – Ledamot

Mait Snäll – Ledamot

Frånvarande:

Lynn Karlström

Teddy Schultz

Sanna hälsade alla välkomna.

Att-Göra-Listan gicks igenom, och vi stämde av vad som är kvar.

Skyltarna till soporna-”Privat områden” är beställda av Doris. Mait är snäll och hämtar dem på plats i Falun när de är klara.

Vi gick igenom vad nästa arrangemang i bystugan är. Dala Energi har hyrt stugan, och Mait kommer att vara med och hjälpa till, och arrangera bord osv. Vi kommer att debitera Dala Energi för detta. 180 kr timmen + hyran av stugan.

Marknadsdansen kommer sedan den 3 maj. Då brukar det vara mycket folk, och vi kommer att vara 2 stycken värdar; Annica, Christina. Annica bakar matbröd, plus en glutenfri kaka, Pernilla bakar något till fikat. Dessutom finns det bröd i frysen.

Nästa arrangemang är Vårstädningen den 11 maj kl 11-15. Då serveras en lättare måltid till de som hjälper till. Samtidigt behöver källaren städas, och skräp köras till tippen. Tippen i Rättvik är öppen till kl 12.00, tippen i Furudal är öppen kl 13-15. Även takpannorna på farstukvisten på bystugan kollas av, och ev bytas ut. Hjälp tar vi av personer som hjälper till på städdagen. Säckar och påsar finns i bystugan. Städmaterial till städningen inne i bystugan finns redan på plats.

Terminens sista Pubkväll blir en FörsommarPub med en sommarbuffé.

Annica skapar affischer till dessa arrangemang.

Vi gick igenom prislistan för uthyrning av bystugan, och de olika alternativ som finns. Justerade också prislistan. Frågan om hyreshöjning av vår fasta hyresgäst diskuterades.

Hemsidan visade sig ha en hel del gamla uppgifter. Pernilla ändrade på hemsidan samtidigt som vi diskuterade på mötet. Men fortfarande kommer Pernilla inte åt allt på hemsidan. Måste ta hjälp från Tommy.

Övriga uppgifter; Alkoholtillstånd hos kommunen pratade vi om. Pernilla ska avlägga en test. Doris har varit i kontakt med kommunen och frågat varför priserna gått upp så mycket. Kan vi anordna andra typer av sammankomster som inte innebär alkoholförsäljning?

”Carolas lista” – en lista över vad som förväntas av en sekreterare i föreningen hittades. Vi gick igenom den och ska justera den.

Ekonomi;

Doris informerad om att kassan innehåller ca 57000 kr. tillkommer ej betalda räkningar på ca 8000kr, (el och alkoholtillstånd) dvs ett netto på ca 49000kr.

Nästa styrelsemöte;

15 maj klockan 18.30

26 april 2019

Annica Lindquist

 Skriv ut